Hälsoveckan, Claes håller ett inspirationsföredrag 2018

Den 25 januari var det Hälsoveckans utställningsdag på Dalheimers hus. Dagen inleddes med Claes Söderlings föredrag om vikten av egenträning när man har Bechterew/AS. Det var verkligen inspirerande att få höra både om Bechterew/AS i allmänhet och Claes egna erfarenheter i synnerhet. Han avslutade med att berätta att han numera kallar sig inbillningsfrisk, bra mycket bättre än att känna sig verklighetssjuk tycker jag. Tack för det, Claes – du gjorde bra reklam för BERIG!

Läs hela Claes föredrag här:
Berig 25 jan Hälsovecka Dalheimers hus

De flesta av föredragen handlade om träning på olika sätt. Se bara: Hälsotek i göteborg, fysisk aktivitet på recept (FaR), det lyckade försöket med utbildning av personer med funktions­hinder till idrotts­funktionärer, paralympics för alla (inte bara för dem som vill satsa på en elitkarriär inom idrotten) och så en genomgång av vad Dalheimers hus har att erbjuda socialt, kulturellt och för diverse träningsaktiviteter.

Medan föredragen pågick satt vi (Liz Rydén, Camilla Litsen Hammargren och jag) och lyssnade, annars stod vi vid BERIGs nya fina affisch som gjorde reklam för vår bassäng­­­träning. Vi hade bordet närmast dörren, så vi var de första besökarna fick syn på när de kom innanför dörren. Jag tyckte också att det var roligt att gå runt och prata med de andra utställarna och samtidigt titta på deras affischer, broschyrer och andra alster. Väldigt många hade godis som lockvaror.. men det passar ju inte på en hälsovecka eller hur!

Vid bordet bredvid vårt stod en kvinna som hade börjat arbeta med keramik efter att ha fått en stroke. Det visade sig att hon arrangerar workshops så att människor kan komma och pröva på att göra keramik under några timmar. Det tycker jag vore en trevlig aktivitet som BERIG kan ha någon gång i framtiden. Se där, man får alltid någon ny idé när man träffar nya människor.

Sammantaget blev den en trevlig och inspirerande dag som gick väldigt fort. Det gör jag gärna om nästa år!

Kristina Janson (ordf)